VriendschapIn beton gegoten

Vijftig jaar vriendschap tussen een groep mannen, ontstaan tijdens hun tijd bij de hockeyclub Were-Di in Tilburg, wordt op een bijzondere manier gevierd. De vriendschap ontstond in de vroege dagen van de bekende Tilburgse kruidenlikeur Schrobbelèr. Pieter-Jan Wassing, zoon van Jan Wassing, de oprichter van Schrobbelèr, was ook lid van het hockeyteam. Samen met zijn vrienden richtte hij een Schrobbelèr-orkest op, wat de basis legde voor een levenslange vriendschap.

Schrobbelèr Benkske
Spoorlaan Tilburg

Wil je zelf het Benkske gaan bekijken? Hij staat tegenover het centraal station in Tilburg!

HetBenkske

De hechte band tussen deze mannen groeide door de jaren heen, en ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van Schrobbelèr wilden ze een speciaal cadeau bedenken. Na een intensieve brainstormsessie ontstond het idee voor een ‘benkske’.

DeVriendschap

Het bankje, dat naast het oude Hotel Mulders aan de Spoorlaan is geplaatst, is niet alleen een eerbetoon aan de vriendschap tussen deze mannen, maar ook aan de plek waar hun carnavalsvieringen begonnen. Het bankje heeft een thema van vriendschap en draagt de spreuk: ‘Vier de vriendschap’. Dit motto wordt versterkt door een andere spreuk die altijd in de thuisbar van de familie Wassing hing: ‘Kleine vriendelijkheden en vriendelijke kleinigheden veraangenamen het leven.’

In samenwerking met Social Sofa en Schrobbelèr is het bankje ontworpen. Het bevat maar liefst 26.000 mozaïeksteentjes en weegt 1600 kilo. Het is een symbool van een levenslange vriendschap, gegoten in beton voor de generaties die komen.

Schrobbelèr

De traditie van de Brabantse Schrobbelèr ontstond in de jaren ’70 in de huisbar van grondlegger Jan Wassing. Veel vrienden maakten daar kennis met de smaak, glimlach, warmte en vriendschap van Schrobbelèr.

Zo’n vijftig jaar later is de bekendheid van Schrobbelèr de huisbar ver ontstegen. Jan Wassing overleed in 1981, een jaar nadat Schrobbelèr op de markt kwam. Zijn warmte en vriendschap leven voort in ‘zijn Schrobbelèr’.

DeLikeur

Schrobbelèr is een kruidenlikeur met een alcoholpercentage van 21,5% waarvan de samenstelling al meer dan vijftig jaar een goed bewaard familiegeheim is. De unieke smaak dankt Schrobbelèr aan maar liefst 43 verschillende kruiden en specerijen.

Ontdek de wereld van SchrobbelèrRondleiding

Beleef de sfeervolle, Bourgondische rondleiding bij Schrobbelèr! Op vrijdag, zaterdag en zondag organiseert Schrobbelèr rondleidingen waar iedereen kan aansluiten. Je wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van onze kruidenlikeur.

Tijdens de ontdekkingstocht maak je kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. De Schrobbelèr Rondleiding is al tweemaal uitgeroepen tot leukste uitje van Brabant!

Nog meer ontdekken over Schrobbelèr?

Beleef de SchrobbelèrRondleiding

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!