SchrobbelèrGamba’s

Borrel

15 min.

4 personen

Ingrediënten

  • 12 ongepelde gamba’s (ontdooid)

Saus:

  • 1 zoete ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml koksroom
  • 100 ml Schrobbelèr
  • sap van ½ sinaasappel
  • scheutje zonnebloemolie

Opmaak:

  • 1 versgebakken ciabatta- of stokbrood
  • versgemalen peper
  • zout

Aan de slag

Kies voor gamba’s waarvan het darmkanaal al is verwijderd of knip de staarten anders langs de rug open en snijd het vlees lichtjes in. Verwijder dan met een scherp mesje het darmkanaal.

Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit.

Verwarm een scheutje olie in een bakpan en fruit er de ui met de peterselie in aan. Zet het vuur hoger en voeg de gamba’s toe. Laat bakken tot ze beginnen te kleuren en voeg dan de knoflook toe.

Blus af met de koksroom en de Schrobbelèr en voeg het sinaasappelsap toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.

Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer de hete gamba’s in de saus met het gesneden brood. Gebruik het brood om lekker in de saus te dippen.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!