Gevuld eitje
met een kick

Ingrediënten

  • 10 eieren (maat L)

Vulling:

  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 30 ml gembersiroop
  • 1 el vadouvan (specerijenmix)
  • 200 g mayonaise
  • 2 borrelglaasjes Schrobbelèr
  • 1 el krulpeterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Aan de slag

Breng in een pan water aan de kook en laat de eieren er met een lepel voorzichtig in glijden. Kook de eieren 8 minuten en laat direct schrikken onder koud stromend water.

Pel de eieren voorzichtig en snijd met een dun mes in de lengte doormidden. Haal er de eidooiers uit en prak deze met een vork tot een glad geheel.

Spoel, indien nodig, de halve eiwitten af zodat ze helemaal schoon zijn en er geen restjes van de eidooier meer op zitten. Dep goed droog met een stukje keukenpapier en leg op een schaal.

Klop met behulp van een handmixer de slagroom met de gembersiroop en de specerijen bijna stijf. Meng er met een spatel de mayonaise en de geprakte eidooiers doorheen. Breng op smaak met Schrobbelèr en kruid eventueel nog met peper en zout.

Schep de massa in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit mooie rozetten van de crème in de eiwitten. Plaats in de koelkast en laat ongeveer een uurtje opstijven. Bestrooi voor het serveren met de fijngesneden peterselie.

Dit en nog veel meer
recepten met Schrobbelèr in
Het Schrobbelèr Kookboek

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!