Pompoenrisotto
met Schrobbelèr en shiitake
Hoofdgerecht
60 min.
4 personen
Ingrediënten
- 275 g shiitake paddenstoelen
- 300 g droge ongekookte risotto
- 4 runderbouillonblokjes
- 2 l water
- 300 ml Schrobbelèr
- 1 pompoen (Uchi Kuri)
- 2 banaansjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 50 g roomboter
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Zakje rucola
Aan de slag
- Zet de oven aan op 200 graden Celsius en laat op temperatuur komen.
- Start met het fijn snipperen van de sjalotjes en het fijnsnijden van de knoflook. Schil de pompoen en snijdt het grove blokjes van 3 à 4 cm. Leg de blokjes op een bakplaat en voeg een flinke scheut olie toe. Hussel de blokjes door elkaar en verspreid terug over de bakplaat. Een paar keer met een peper- en zoutmolen erover en dan +/- 20/25 minuten in de oven. Zet daarna een pan met 2 liter water op en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook tot de bouillonblokjes zijn opgelost.
- Verwarm in een pan een goede scheut olie op middelhoog vuur en voeg de ongekookte risotto toe. Laat 2 à 3 minuten bakken en voeg de gesnipperde sjalotjes en knoflook toe.
- Bak met nog wat extra olie de sjalotjes en knoflook een minuut of 5 glazig.
- Blus alles af met de Schrobbelèr en laat rustig doorkoken tot de risotto het vocht voor ¾e heeft opgenomen.
- Voeg een soeplepel bouillon toe en laat ook weer inkoken tot 3/4e en voeg weer een soeplepel toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is (+/- 20/25 min). Wanneer de laatste lepel is toegevoegd laat je het doorkoken tot het vocht bijna helemaal is opgenomen.
- Bak ondertussen in een koekenpan op middelhoog vuur zo’n 8-10 minuten de Shiitake gaar in een beetje boter of olie. Voor de smaak kun je met de peper- en zoutmolen wat smaak toevoegen.
- Pureer in een pannetje de helft van de pompoen met een staafmixer. Voeg nu naar smaak de geraspte kaas, de roomboter in kleine blokjes en de pureerde pompoen toe aan de risotto, tot de risotto lekker smeuïg is.
- Roer de shiitake ook door de risotto.
Eet smakelijk!
Nieuwsbrief inschrijving
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!