Witte glitter SchrobbelèrKruidnoten

Ingrediënten

Kruidnoten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 3 tl speculaaskruiden
  • Mespuntje zout
  • 100 g roomboter
  • 90 ml halfvolle melk

Witte chocolade laagjes:

  • 125 g witte chocolade

Schrobbelèr laagje:

  • 100 g poedersuiker
  • 15 ml water
  • 2,5 g eiwitpoeder
  • 1,5 borrelglaasje Schrobbelèr (75 ml)

Om te garneren:

  • eetbaar glitterpoeder of eetbaar goudpoeder

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng voor de kruidnoten het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en een snufje zout door elkaar.

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg samen met de melk toe aan het mengsel.
Kneed het geheel door tot een homogeen deeg is ontstaan.

Draai mooie bolletjes van het deeg, druk iets plat en leg op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.

Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Smelt de witte chocolade in een kom en haal er met behulp van een vork één voor één de afgekoelde kruidnoten doorheen. Tik er de overtollige chocolade van af en leg op een vel bakpapier. Plaats even in de koelkast tot het stevig is geworden en haal dan nogmaals door de chocolade.

Meng de poedersuiker, het water en het eiwitpoeder goed door elkaar tot alle klontjes zijn opgelost.

Voeg er de Schrobbelèr aan toe. Het moet een beetje een stroperige massa zijn.

Doop met een vork de kruidnoten in het mengsel en leg opnieuw op een vel bakpapier. Laat iets opstijven en bestrooi dan met het glitterpoeder of het goudpoeder.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!