SchrobbelèrHerfstcake

Koffietijd

20 min. + 1 uur oventijd + 4 uur wachttijd

1 herfstcake

Ingrediënten

Gemarineerde appels:

  • 1 handappel
  • 150 g rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 borrelglaasjes Schrobbelèr

Beslag:

  • 4 eieren
  • 250 g kristalsuiker
  • 150 g tarwebloem
  • 10 g bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 ml olijfolie
    25 ml Schrobbelèr
  • rasp van 1 citroen

Schrobbelèrglazuur:

  • 4 el Schrobbelèr
  • 150 g poedersuiker

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 165 °C.

Schil de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de appel samen met de rozijnen in een kom en voeg het kaneelpoeder en 2 borrelglaasjes Schrobbelèr toe. Laat dit minimaal 4 uur marineren.

Klop de eieren met de kristalsuiker in de planeetmenger of met behulp van een handmixer op hoge snelheid tot een stevig schuim.

Meng de tarwebloem met de baking soda en de speculaaskruiden. Meng op lage snelheid beetje bij beetje het bloemmengsel door de luchtige eieren. Meng er de yoghurt en vervolgens de olijfolie, Schrobbelèr en citroenrasp doorheen.

Bekleed de binnenkant van een cakeblik met bakpapier en schep twee derde van het beslag erin. Verdeel de gemarineerde appel en rozijnen met het vocht erover en schep de rest van het beslag eroverheen.

Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 1 uur mooi bruin en gaar bakken. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als je erin prikt en de prikker komt er schoon uit, dan is de cake goed.

Neem uit de oven en laat afkoelen. Bereid, terwijl de cake bakt, het glazuur. Roer hiervoor in een kommetje met een garde 4 eetlepels Schrobbelèr met de poedersuiker helemaal glad. Het dient stevig te worden, maar nog wel enigszins vloeibaar. Voeg anders nog enkele druppels Schrobbelèr toe. Haal de cake uit de vorm, leg op een schaal en lepel er rijkelijk het glazuur overheen.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van leuke acties!